5 motiváló, elgondolkodtató, érzelmekkel teli film fogyatékossággal élőkről, és a kapcsolataikról

filmszalag-fogyatekkal-elokrol-szolo-filmek
Sok film készült a fogyatékkal élő emberek életéről, amit érdemes megnéznünk, mert talán irányt mutatnak, motivációt életünkhöz.

Soha nem kerestem a fogyatékkal élőkről szóló filmeket, hanem mindig a mély mondanivalójú, szívemet megérintő mozik vonzottak, és így találtam a lent felsoroltakra.

Én 5 filmet mutatok nektek, amikről elmondom, hogyan hatottak rám, és mit tanultam belőlük.

1. Szerelem és más drogok

Ebben a filmben sok hasonlóságot találtam a saját életemmel. Én is beteg voltam, mikor kapcsolatba kerültem. A betegségemnek még nem voltak látványos tünetei, de elmondtam szerelmemnek, és tudta, hogy ez gyógyíthatatlan, és sok nehézség vár rám, és így is akarta a szerelmünket. Nem tudott a betegség közénk állni. Ha valaki szereti az igazi, őszinte érzelmeket, és azt hiszi, hogy azért mert ő beteg, fogyatékos, akkor már nem lehet őt szeretni, akkor szerintem téved. Az embereknek meg kell ismerniük egymást, hogy erős kötelék alakuljon ki köztük, és az élet hozta problémákat közösen le tudják győzni. Ezért kell nyitott, világ felé kitárulkozó életet élni, hogy nagyobb esélyünk legyen az élet örömeiben részt venni.

A film előzetese:

2. Hasta la Vista!

Ettől a filmtől, egy érzelmi hullámvasúton mentem keresztül Sokat nevettem, de sírtam is, nagyon a hatása alá tudott keríteni engem. Rájöttem, hogy muszáj akarnom az életet, nem élhetek állandóan a szeretteim féltésében, valamit tenni kell magamért. Ha maradok az önsajnálatban, mindig másokra hagyatkozom, akkor most nem lenne az életemben a vezetés öröme, a főzés, hogy örömet okozhatok azzal, hogy valami finomat készítek, és még sok minden más, ami maga az élet.

A film előzetese:

3. Mielőtt megismertelek

Bemutatja, hogy mennyire fontos, hogy saját döntéseink legyenek az életünk felett, és ezt tiszteletben kell tartania mindenkinek. A szeretetet ne csak elvárjuk, ne sajnáltassuk magunkat, hanem mi is adjunk magunkból.

A film előzetese:

4. Életrevalók

Ezt a filmet szerintem sokan ismerik. Nagyon jó példa arra, hogy az önsajnálatból kikeveredett ember, hogyan jut el a szeretet segítségével a boldogsághoz. Milyen jó lerázni a béklyókat, és mennyit adhatunk egymásnak. Milyen fontos az, hogy az egészséges ápoló, nem betegként látja a mozgássérült embert, hanem egyenrangú partnerként, akiknek ugyanazok a jó dolgok kijárnak az életben, csak segítséggel. Ebben a kapcsolatban mind a ketten csak fejlődnek, és jobbak lesznek. És ez ráadásul igaz történet.

A film előzetese:

5. Hosszú az út lefelé

Nagy hatással volt rám ez a film, tervezem elolvasni a regényt is. Nem a fogyatékosság a témája, de megismerhetünk egy anyát, aki egy fogyatékos gyermeket nevel, és közben megszűnik a saját élete. A kilátástalannak látszó élethelyzetek meg tudnak változni, engedjünk közel magunkhoz másokat, akik segíthetnek eljutni egy boldogabb életbe.

A film előzetese:

A felsorolt filmek valamelyikében talán ráismerhetünk magunkra. Láthatjuk azt, hogy ha kilépünk a komfortzónánkból, nem merülünk el az önsajnálatban, akkor visszakapunk valamit az életünkből, amiről azt hittük, végképp le kell mondanunk. Muszáj erőt meríteni, és próbálkozni. Ha elsőre nem sikerül, akkor még egyszer, és addig amíg közelebb kerülhetünk álmainkhoz. Vegyük kezünkbe saját sorsunk irányítását, és éljünk úgy ahogy szeretnénk, még ha fogyatékosságunk akadályoz is ebben. Mi, sorstársak segítsük egymást, hogy elért céljainkkal motiváljuk egymást az életben. Szerintem egy-egy ilyen film megnézése új energiával tölt fel, és erőt adhat.

Szívesen olvasnám írásaitokat arról, hogy tudott hatni rátok egy-egy film, vagy színház, könyv, esetleg zene. Milyen erőt tudtatok belőle meríteni, mit adott az életetekhez, esetleg változtatott-e a gondolkodásotokon, segített-e megérteni érzéseiteket. Ha te is megosztanád ezt velünk, itt írj nekünk.

Kiemelt kép forrása: Pexels

Megosztom