A fogyatékosság nem azt jelenti, hogy a szerelem nem lehetséges

sarga-hatter-elott-harom-piros-szin-szerelem

A társkeresés nagyon sokszor nyomasztóvá válhat, de vannak sikertörténetek is, amit Chris a Disability Horizons oldalon osztott meg. Boldogan mesélte el a történetét, hogyan talált rá a szerelem.

Chris a DH munkatársa, de az elmúlt 32 évben sok mindent kipróbált, a súlyos progresszív izomgyengeséggel él együtt. „Nem hordozom ezt magammal, mint egy sebet, csak ez a kényelmetlen valóság.”

Amy-vel 12 éve élnek együtt, életének legszebb, legmeghatározóbb kapcsolata ez. Chrisnek volt egy előző házassága, ami végül nem sikerült, így nehezen szánta el magát egy újabb kapcsolatra, korábbi tapasztalatai óvatossá tették.

Több társkereső oldalon próbálkozott, és mindig az volt az elve, hogy nyitott legyen a fogyatékosságával kapcsolatosan. A fotókon látható volt a kerekesszéke, bemutatkozásában leírta az állapotát, mellyel sok kínos randihelyzettől óvta meg magát.

Az egyik ilyen oldalon, néhány üveg sörtől felbátorodva írta meg a bemutatkozását, amire meglepő módon sokan reagáltak, amelyre humorosan válaszolt. Ekkor látta meg Amy bájos arcát, vidám, néha zavarodott, de okos válaszait. Amy ekkor Kanadában élt, Cris Londonban, de mégis összejött a találkozó. Azt hozzá kell tenni, hogy ő nem fogyatékkal él, ő is túl volt egy nem túl sikeres házasságon.

A találkozást követően Amy rövid időn belül Londonba költözött, és elkezdték a közös életüket.

Fogyatékossághoz igazodva

Chris története szinte álomszerű, hiszen Amy egyáltalán nem találta problémának párja fogyatékosságát. Éppen ezért többször elkeserítette, ahogyan az emberek Chrisre megjegyzést tettek, bámulták.

A nagy kérdés

Közel egy év kapcsolat után, Chris már biztos volt benne, hogy megtalálta az élete párját, így számára már nem volt kérdés a lánykérés, mindenképpen szerette volna ezt a nagy eseményt emlékezetessé tenni. Előtte viszont annak rendje, és módja szerint megismerkedett párja szüleivel, a távolság miatt akkor csak telefonon.

„Természetesen aggódtam a fogyatékosságomra adott reakciójuk miatt, de amikor felhívtam Amy apját, akkor rájöttem, hogy az aggodalmam teljesen felesleges volt, és azonnal áldását adta.”

A romantikus lánykérésre egy londoni városnézés során került sor egy gyönyörű napsütéses napon járták be a Covent Gardent. „Mialatt elhaladtunk a Savoya előtt, javasoltam, hogy üljünk be egy italra az élmény, és egy szelfi miatt. Ott üldögéltünk, kortyolgatva életem legdrágább borát. Ekkor húztam elő a táskámból a gyűrűt, és tettem fel a nagy kérdést. Amy egy szívbe markoló pár másodpercig nem válaszolt, de azután egyszerűen igent mondott. Talán a közelben lévő emberek tapsa, talán a pillanat érzelmi hatása, de asztalt foglaltam abba a drága étterembe. Aznap este a gazdagok és kiváltságosok között ültünk, néztük a Rolls-Royce, Ferrari csodákat, azt érezve, hogy együtt bármit meg tudunk valósítani.”

Fotó: illusztráció, forrás: Freepik

Göröngyök az úton

Természetesen, mint minden párkapcsolatban, náluk is felmerültek problémák a kommunikációban, vagy a pénzgondok, stb. Ezen felül olyan problémák, melyek a fogyatékkal élők specialitása. Amy elmondása szerint, nagyon nehéz volt megszoknia, hogy Chris körül gondozók vannak, és a lakást nem tudta magáénak érezni, hiszen jöttek-mentek az emberek.

A gondozóknak szintén nagyon nehéz volt hozzászokni, hogy ők most már egy párt alkotnak, és a személyes intimitást más szintre kellett emelni, vagyis vannak olyan helyzetek, amikor Amy és Chris egyedül vannak.

Chris azért aggódott, mert többek között ez tette tönkre az első házasságát, de most sikerült mindent megbeszélnie a párjával. Nehéz időszakokat éltek túl, de végül sikerült.

Az írás idején, 12 év együttélés után, pár hét választotta el őket az első gyermekük megszületésétől, óriási örömmel várják őt.

Chris azért osztotta meg a boldogságát, hogy elmondja mindenkinek:

„Csak azért, mert fogyatékkal élsz, az nem jelenti azt, hogy a szerelem nem lehetséges.”

Eredeti angol cikk forrása: Disability Horizons: Proof that disability doesn’t mean love isn’t possible

Kiemelt kép: illusztráció, Lucas George Wendt fotója az Unsplash oldalról

Megosztom