Egyre több cég ismeri fel, érdemes a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatni

erdemes-foglalkoztatni

A cégek jelentősen csökkenthetik a költségeiket, ha megváltozott munkaképességű embereket alkalmaznak, de egyre többen ismerik fel a szervezeti kultúrára gyakorolt hatását is.

Első lépésben a cégek vezetői, gazdasági szakemberei figyeltek fel a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásának előnyeire, hiszen a rehabilitációs hozzájárulást minden olyan cég köteles befizetni, ahol a munkavállalók létszáma meghaladja a 25 főt, de a megváltozott munkaképességűek aránya nem éri el a létszám 5%-át. Nem jelentéktelen összegről beszélünk, hiszen ez az összeg 2021-ban 1.506.600 Ft/év/fő. A teljes összeget a kötelező foglalkoztatásból hiányzó létszám, és a rehabilitációs hozzájárulás szorzata adja. Nem elhanyagolható a szociális hozzájárulás (17,5%), valamint a szakképzési hozzájárulás adókedvezménye sem. Számszerűsítve egyértelmű, hogy mind a két fél részére előnyös.

Ezen felül van azonban egy olyan hozzáadott érték, amely felbecsülhetetlen!

A legtöbb fogyatékosággal élő ember alkalmas lehet a legkülönbözőbb munkakörök betöltésére, ráadásul a szervezetbe történő integrálásuk rengeteg előnnyel jár:

A cég társadalmi felelősség vállalásának gyakorlati megvalósítását jelenti.
Alkalmazásuk fokozza az összes többi munkavállaló toleranciáját, elfogadó képességüket.
A közös munka közösségépítő, csapatszellem növelő hatású, növeli a munkatársak cég iránti elkötelezettségét.
A vállalati márkanév növelése.

Elkötelezett, motivált munkaerőt kap a vállalat. Tények bizonyítják, hogy a megváltozott munkaképességű emberek ledolgozott munkanapjai átlagon felüliek, hatékonyságban nem maradnak el a többi munkavállalótól. Mivel nagy örömet, kihívást jelent számukra a munka, ezért szívesebben, gondosabban, figyelmesebben látják el a munkaköri feladataikat.

A megváltozott munkaképességű embereknek fontos a munka, és az ezzel járó fizetés, de sokkal inkább a felbecsülhetetlen előny, hogy lehetőséget kapnak, hasznosnak érzik magukat, fejlődhetnek, emberi kapcsolatokat találnak.

Minden munkáltatót biztatunk arra, hogy a gyakorlatban is valósítsák meg a társadalmi felelősségvállalásukat, és vegyék figyelembe az aktív megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését.

Borítókép forrása: Pexels

Megosztom