Új munkahelyed van? Az emberek többsége ezeket a beilleszkedési hibákat követi el

hiba-ferfi-ragoba-lep-az-uttesten-niolmagazin-hu
Azzal, hogy új munkahelyre kerültél még nincs vége a “megpróbáltatásaidnak”, hiszen még próbaidőn vagy és nem ismernek téged kellőképp, hogy illesz-e a csapatba.
Bizonyára te is tisztában vagy azzal, hogy vannak olyan helyzetek, tipikus hibák, amiket gyakran elkövetnek mások. Mások, nem te…. ! Hát sajnos könnyen te is a klisék rabja lehetsz és ha nem figyelsz, előbb vagy utóbb ugyanazokat fogod te is elkövetni, ami a nagykönyvben meg van írva. Íme pár jó tanács, hogy elkerüld ezeket.

Valószínűleg te is mindent megtennél azért, hogy sikeresebben beilleszkedj az új munkahelyedre. Fogadd meg ezeket a tanácsokat és könnyedén elkerülheted a tipikus hibákat.

Csak nyugodtan… ne akarj rögtön mindent megtudni

A beilleszkedésedet úgy tudod könnyebbé varázsolni, ha aktivizálod magadat és kérdezel. Hiszen neked ez egy teljesen új munkahely, új szokások, feladatok, ami miatt kérdezned kell, hogy megtaláld a helyedet a fogaskerékben. A kérdezés önmagában egy nagyon jó taktika, viszont a visszacsatolásra való várakozás során ne légy türelmetlen, követelőző. Hidd el, biztosan segítenek majd neked a kollegák, de nekik ez a nap, ugyanolyan, mint a többi és haladniuk kell a napi feladataikkal. Mivel neked ez az első napod, így könnyen eshetsz abba a csapdába, hogy azt érzed, minden rólad szól, mindenki azért van, hogy neked könnyebb legyen a beilleszkedés, de már egy vagy a kollegák közül.

Ha már a kérdezősködésnél járunk, azt is meg kell említeni, hogy kerüld a bizalmaskodást, ne akarj te is rögtön mindent megtudni, sem a többiek magánéletéről, sem a vállalattal kapcsolatos szaftos pletykáról. Majd idővel úgyis sok mindent megtudsz.

Mérd fel a csoporton belüli erőviszonyokat

Minden szervezetre igaz az úgynevezett csoportdinamikai alapelvek, vagyis vannak hangadó emberek, végrehajtók, nem hangadó szakemberek, negatívak, kritikusak, informális vezetők, klikkek, stb. Ezeket a szerepeket gyorsan át kell látnod. Első időszakban ne állj be egyik csoportba sem, legyél konstruktív, lásd át a belső folyamatokat. Inkább vedd fel a “megfigyelő” szerepet, keresd a kulcsembereket. Ha teheted, akkor inkább a szakemberek társaságát keresd, és a közvetlen főnököd elvárásait értsd meg, hiszen az első időszak a tanulásról, a belső folyamatok megismeréséről szól, és már az első időszakban jó teljesítményt kell mutatnod.

Kerüld a bizalmaskodást, kritizálást

Eleinte kerüld a konfliktusos helyzeteket, ne nyilváníts véleményt másokról, hiszen még csak kevés információ birtokában vagy.

Ne légy Okoska!

Mivel új kolléga vagy, nem biztos, hogy mindenki ismeri a képességeidet, szaktudásodat. Lehet, hogy valamit jobban tudsz, de nem kell ezzel kérkedni. Nem célszerű fontoskodni, mint a rajzfilmből ismert Okoska törp, hidd el, ezzel ment mások idegeire.

Lehet, hogy az adott feladatot el tudod végezni, de az új helyen hátha más szokások vannak, ezért légy rugalmas és inkább kérj segítséget. Jobban jársz vele, ha egy szakavatott kolléga besegít az elején, minthogy azonnal mindentudóként belevágsz és elrontasz valamit.

Ne akard azonnal megváltoztatni a szervezetet

Te vagy a szervezet legújabb tagja, így te külső személélőként látod a folyamatokat, szervezeti működést, nem úgy, mint akik már régóta ebben vannak. Az is előfordulhat, hogy valami elsőre abszolút nem tűnik logikusnak számodra, ezt nem célszerű azonnal a többiek tudtára adni, mert lehet még csak nem látod át az egészet, nem ismersz mindent. Ha már kellően beilleszkedtél, átlátsz mindent, akkor persze javasolhatod, hogy ezt és ezt a folyamatot miként lehetne optimalizálni. Bár nincs rá garancia, hogy az érveid meggyőzik a céget, mert lehet nagyon ragaszkodnak a bevált módszerekhez, akkor is, ha már van jobb is. Sok esetben azt tapasztalni, hogy a cégek a megszoksz, vagy megszöksz módszert alkalmazzák… Szerencsére vannak olyan vállalatok is, akik kifejezetten örülnek a friss gondolatoknak és a proaktivitásnak. Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy milyen is az a munkahely, hogy állnak ehhez a témához.

Dolgozz, de tényleg!

Ha végeztél a kiosztott feladattal, ne állj neki rögtön facebookozni, vagy csak úgy ülni és kinézni a fejedből, hanem legyél proaktív és érdeklődj, miben segíthetsz. Fontos, hogy kérdezz, mert ezzel azt is jelzed, hogy érdekel ám, ami itt zajlik és szeretnéd minél előbb megtanulni, és szeretnél a munkafolyamat, csoport szerves részévé válni. Azért vigyázz, ne ess abba a csapdába, hogy mindent magadra vállalsz, és nem jut idő a saját feladataidra.

Fogd vissza magadat

Igen, megváltozott munkaképességű kolléga vagy, amivel egy kicsit kitűnsz a többiek közül. Vigyázz arra, hogy ez rosszul süljön el. Nem te vagy a világ közepe, ne sértődj meg mindenen. Légy rugalmas, ha úgy érzed, valamiből kimaradsz, finoman jelezd, hogy te is szeretnél abban részt venni, hogyan oldható meg.

A munkahelyedet ne úgy képzeld el, hogy oda csak azért jársz be, hogy társaságban légy (bár ez igen fontos!) és barátkozz, naphosszat magadról beszélj. Elvégre dolgozni szeretnél és nem az állapotoddal szeretnél kitűnni a többiek közül, hanem a szaktudásoddal, talpraesettségeddel, kreativitásoddal.

Előző munkahelyről vagy jót, vagy semmit!

Igen, jól olvasod, semmit. Ha épp saját elhatározásodból váltottál munkahelyet, annak biztosan megvannak az okai. Sok esetben a munkahelyi légkör, vezetés, stb. ösztönöz váltásra. A próbaidő alatt, a beilleszkedés idején különösen figyelj arra, hogy semmi rosszat ne mondj a volt munkahelyedről. Itt egy kicsit úgy járj el, mint az állásinterjúnál, csak diplomatikusan válaszolj az ilyen irányú kérdésekre. Ne terjessz arról a cégről rossz pletykákat, ne rontsd a hírnevét, mert ez nagyon rossz fényt vet rád is. Nem célszerű azt hangoztatni, hogy mint megváltozott munkaképességű dolgozó veled miként bántak, milyen sérelmek értek.

A próbaidőszakot nem túlélni kell, hanem beilleszkedni úgy, hogy hozod az elvárt teljesítményt, elfogadnak, és jó érzéssel kezded mindennap a munkádat. Természetesen az is igaz, hogy mindenki viszi a saját személyiségét is, tehát ha te általában negatív ember vagy, akkor ezt nehéz levetkőzni, de oda tudsz magadra figyelni, kontrollálni a negatívumokat.

Kiemelt kép forrása: Pexels

Megosztom