20 másodperc alatt értékelik az önéletrajzodat, amivel napokig bíbelődtél.

20-mp-az-onleterajzra-niolmagazin.hu

Igazából még ennyi idő sem szükséges, mert sokszor 1-2 szó alapján dől el, hogy az “Interjúra behívni” vagy az “Elutasítva!” csoportba kerülsz.

Nagyon sok pályázótól hallom, hogy karrier tanácsadáson órákat foglalkoznak az önéletrajz írásával, megfelelő sablont keresnek, betűtípuson gondolkodnak, szépen felsorolják a tanulmányokat, tapasztalatokat, stb, és készítenek egy „egyen” önéletrajzot.

Sörétes vadászpuska módszer.

Jobb esetben gondosan kiválasztod az önéletrajz sablont, betűtípust, fotót, majd becsületesen felsorolod a munkahelyeidet, iskoláidat. Leírsz pár kompetenciát ami éppen eszedbe jut, vagy úgy gondolod, hogy ezek jók lesznek. Ezután a tanácsadó javaslatára elmented pdf formátumba (ez helyes), és már küldöd is száz helyre, gondolván, hogy majd csak behívnak valahová.

“Ezek még válaszra sem méltattak!”

Általában könnyebb másokat hibáztatni, ebben az esetben a HR-eseket, hogy még válaszra sem méltattak, vagy kapod az automatikus elutasító leveleket. Nem érted, szidod őket, hibáztatod az egész világot, miért nem kellek én sehová? Pedig inkább csak “célzott lövéseket” kellene leadnod, mert nem a megpályázott állások száma, hanem a minőség a fontos. Maradva a hasonlatnál, ha 10 lövéssel pontosan célzol, akkor jobb eredményt érsz el, mintha vaktában lövöldöznél 100 céltáblára.

Egy jó önéletrajz az álláshirdetésre válaszol!

A “sörétes puska” módszerrel két probléma is van: nagyon távol van a cél, és több ezren vagytok, akik “tüzelnek” a meghirdetett állásokra, így nagyon kicsi az esély, hogy te találsz célba. Ezért szükséges megtalálni az álláspályázatban a fontos kulcsszavakat, kifejezéseket, mert arra neked hivatkozni kell még akkor is, ha azon a területen kevesebb gyakorlatod van.

Legjobb módszer, ha az álláspályázatban kiemeled azokat a kulcsszavakat, melyeket a munkáltató fontosnak tarthat, hiszen az értékelés során a HR-es is ezeket keresi az önéletrajzokban. Néhány példa:

Amennyiben nincs az elvárásoknak megfelelő tapasztalatod, akkor utalj valami hasonlóra, és soha ne írd azt, hogy “nem foglalkoztam még ilyennel, de mindent meg tudok tanulni!”

Ne landoljon az önéletrajzod az “Elutasítva!” csoportba!

Ne reménykedj abban, hogy a vállalati HR-esek alig várják, hogy megkapják, és olvashassák pont a te önéletrajzodat. Sokan pályáznak az álláshirdetésekre (kivéve a hiányszakmák), több önéletrajzot kell rövid időn belül értékelniük, és a szemük már kifinomult a kulcsszavak keresésére. Nem beszélve arról, hogy a nagy álláshirdető portálok előszűrést is vállalnak, tehát csak a legjobbakat továbbítják a megbízó felé, ráadásul gyakran értékelő robotokat használnak, amik a megadott kulcsszavak alapján “könyörtelenül” végzik a munkájukat. Szerencsétlen helyzetben úgy kaphatod meg az elutasító levelet, hogy azt még emberi lény nem is látta. És ezt az előszűrő szolgáltatást nem csak a nagy munkáltatók veszik igénybe, hanem akár a sarkon lévő pizza étterem főnöke is, aki kimondottan olyan embert keres, aki legalább már 2 éve önállóan képes a pizzát elkészíteni.

Nem az oroszlánnál kell gyorsabb lenned!

Normál esetben egy-egy pozícióra 3-5 főt hívnak be interjúra az önéletrajzuk alapján, tehát első körben ez legyen a célod, így készítsd el a C.V.-det. Ismert vicc, amikor két ember megy az afrikai szavannában, és meglátnak egy oroszlánt:

– Hiába menekülsz, az oroszlán úgyis gyorsabb nálad – mondja az egyik a másiknak. Mire a másik: – Nekem nem az oroszlánnál kell gyorsabbnak lennem, hanem nálad. 🙂

onletrajz-20-mp-ennyi-idod-van-felirat-kek-rozsaszin-hatter-elott-amin-egy-ora-van-niolmagazin-hu
Forrás: Unsplash – NIOL átszerkesztés

Melyek lehetnek még azok a pontok az önéletrajzodban, ahol megáll az értékelő szeme?

Karrier összefoglaló rész

Akár a személyes adataidat követően rögtön a lényegre térhetsz, és leírod a releváns tapasztalataidat a kulcsszavakkal együtt. Ettől még ott lehet a munkahelyek felsorolásában is, csak félő, hogy ott nem annyira veszik észre.

Teljesítményedre utaló eredmények, számok.

Általában a vezetők szeretik, ha pár számot is látnak az eredményekről. Például:

„Három év alatt 5x volt átfogó munkaügyi ellenőrzés, és egyszer sem találtak hibát a bérszámfejtésben, amire nagyon büszke vagyok.”

potib

Akinek esetleg nincs, vagy kevés tapasztalata van, de például az álláshirdetésben szerepel a jó szervezőképesség, kapcsolatok kiépítése:

Már három falunapon is én szerveztem meg a kézművesek kiállítását. Közel 50 fő mesterrel beszéltem, ebből 30-an jöttek el, és közel 5.000 terméket mutattak be. Elégedettek voltak a szervezéssel, mert most már rendszeres résztvevői a falunapnak, sőt, most már túljelentkezés is van.”

potib

Álláskeresők további gyakori kérdései:

Túl hosszú a munkahelyek felsorolása, esetleg hiányoznak időszakok, mit tegyek ilyenkor?

20-30 éves munkaviszony esetében természetes, hogy hosszú a munkahelyek listája, de nem kell mindent felsorolni. Kit érdekel, hogy például 1995-ben hol dolgoztál, és mit csináltál. Ezeket vond össze egy mondatba, és csak az utolsó 2-3 munkahelyet írd be. Amennyiben régebben volt az álláshirdetéssel releváns munkahelyed, akkor azt részletezd.

A megváltozott munkaképességű és/vagy fogyatékkal élő embereknél gyakran előfordul, hogy betegség miatt akár évek is kieshetnek a munkahelyek felsorolásából, mit írjak ilyenkor?

Nálam például a 2014-2017 közötti időszak teljesen kiesett, igazából semmit sem dolgoztam a betegségem miatt. Ilyen esetekben az a tanács, hogy el kell fedni ezeket az időszakokat. Ha ezek csak hónapok, akkor csak évszámokat használj, ha évek, akkor vond össze őket. például:

„12 év HR tanácsadói munkámat követően kénytelen voltam az egészségemmel foglalkozni, de közben képeztem magam, és néhány embernek segítettem karrier-, és álláskeresés témákban.”

potib
Nincs, vagy kevés munkahelyi tapasztalatom van, mit tegyek?

Semmiképpen nem javasolt az önéletrajz nyújtása, felesleges dolgok felsorolása, mert itt a HR-es azt mondaná, hogy „na, jól van, nem kell a vetítés!” Ők is pontosan jól tudják, hogy 24 évesen nem lehet 30 éves tapasztalatod. Itt elég egyoldalas önéletrajz, de fontos, hogy

  • írj részletesen azokról a tantárgyakról, amik hasznosak a megpályázott munkakörben.
  • ha volt ilyen, akkor az önkéntes munkáról is írj, részletezve a releváns munkákat.
  • azokat a tevékenységeket is lehetséges részletezni, amik látszólag nincsenek összefüggésben az adott álláshirdetéssel, de jó pontot jelentenek. Például: „egyik nyáron a barátaimmal országjárásba kezdtünk, én szerveztem meg az utazást, foglaltam le a szállásokat, stb.” Hidd el, ebből sok mindent le tud szűrni az önéletrajz értékelője.
Színek, betűtípusok

A színekkel óvatosan játszadozhatsz a kiemeléseknél, de ne vidd túlzásba. A betűtípusokat ne váltogasd, de kiemeléseket, esetleg betű méret növelést alkalmazhatsz. Mindig PDF-be mentsd el, mert így nem esik szét (pl. a fotó), és szebben is néz ki.

Befejezésül ne felejtsd, érdemes időt fordítani az önéletrajzod elkészítésére, mert ez jelenti a belépődet, az első benyomást (ami sokszor meghatározó). A címben is szereplő 20 másodperc ráadásul egy átlag, tehát akár 8 mp is lehet, ennyi idő alatt kell bizonyítanod. Ahogyan annak a színésznek, akinek az előadásban csupán három mondatos szerepe van, de hónapokig próbál, készül rá.

További álláskereséssel kapcsolatos tanácsokat találsz az Álláskeresési tanácsok rovatunkban.

Borítókép forrása: V. M. grafika

Megosztom